Zwanger & kinderwens

Zwangerschap & kinderwens

Kinderwens, zwangerschap, geboorte, gewenning, hechting, ontzwangeren

Gezond, fit en tevreden in het leven staan vind ik super belangrijk. Dat geldt op een bijzondere manier voor de periode rondom een kinderwens, zwangerschap en de start samen met dat ‘nieuwe mensje’ in onze huidige turbulente wereld.

Zwangerschap is prachtig en bijzonder maar niet vanzelfsprekend. Ik ben zelf moeder van een prachtige, volwassen zoon en heb een tweede zoontje heel kort bij me mogen dragen.

Ik vind het fantastisch om aanstaande moeders en vaders een stukje te begeleiden tijdens deze bijzondere periode in hun leven én om te helpen om voor dat kleine nieuwe mensje een veilige weg te banen voor een mooie start.

Kinderwens

Het begint allemaal met een kinderwens. Wanneer start nieuw leven? Is dat met de geboorte van een baby? Ergens tijdens de negen maanden groei in de baarmoeder? Tijdens de conceptie? Of al daarvóór?

Als je anticonceptie gebruikt hebt, kun je je afvragen hoelang het duurt voor de invloed ervan op jouw hormoonhuishouding teniet gedaan is. Je kunt verschillende dingen doen vóór je überhaupt zwanger wilt worden. Denk aan aanpassen van je voeding, gebruik van kruiden(thee) of lichaamsreiniging. Ik help je er graag bij.

Begeleiding en advies tijdens en na zwangerschap

Ik vind het van belang dat aanstaande ouders zich bewust zijn van het feit dat hun kindje enorm veel indrukken opdoet in de baarmoeder. In feite wordt daar de blauwdruk gevormd van zijn/haar leven. Alles wat de aanstaande ouders meemaken, moeder maar ook vader, maakt de foetus ook mee. Ingrijpende gebeurtenissen, de leuke maar zeker ook de nare dingen, worden imprints genoemd. Deze vroege imprints maken op de foetus enorme indruk, vandaar dat ik het belangrijk vind om stil te staan bij de omstandigheden waarin de aanstaande ouders de zwangerschap doorlopen. En wil ik er graag voor je zijn om advies te geven wanneer het je even te veel wordt.

Zeker in deze hectische tijd acht ik het van groot belang dat jonge ouders en hun pasgeboren kindje een liefdevolle, hechte band kunnen opbouwen. Zo fijn als dat in alle rust kan.

Met liefde begeleid ik aanstaande ouders met advies en informatie, verwijs ik eventueel door, verzorg ik zwangerschapsmassages en leer ik ouders/verzorgers de Shantala babymassage.

Tijdens een zwangerschapsmassage is er veel ruimte voor fysieke aspecten zoals rugpijn en vermoeidheid. En natuurlijk is er veel aandacht voor contact met je kindje. Door middel van massage, aandacht oefeningen en visualisaties maken we contact met de baby, die daarop vaak reageert.

Ontzwangeren

Bevallen is topsport. Na de bevalling is het voor de kersverse mama belangrijk om tijd te nemen voor herstel. Zoals men wel zegt, na 9 maanden zwangerschap volgt 9 maanden ontzwangeren. Voldoende tijd nemen voor jezelf draagt bij aan goed herstel, zowel fysiek, energiek als mentaal. Ook daar draagt massage bij, naast zaken als goede voeding en een plek om je verhaal kwijt te kunnen en dingen te bespreken die jou bezighouden.

Meer weten? Neem contact op ›