Werkwijze

Werkwijze

Ik werk intuïtief, wat betekent dat ik niet altijd werk volgens een vaststaand plan maar dat ik me laat leiden door waar de klacht en de situatie, op dat moment, om vragen. Vaak werk ik lichaamsgericht (massagetherapie), maar ook een holistische, natuurgeneeskundige benadering is mogelijk. Holos betekent ‘heel’ en dat is voor mij erg belangrijk. Je bestaat immers niet alleen uit spieren en botten, maar hoe je leeft en wat je doet is net zo bepalend en belangrijk.

De eerste afspraak begint met een intake. Aan de hand daarvan stel ik een behandelplan voor. Vervolgens kan een afspraak bestaan uit:

  • Overleg over je ervaring en/of voortgang
  • Behandeling
  • Advies voor de periode tussen of na de behandelingen
  • Evaluatie / afronding

Voor meer details over de technieken die ik toepas, verwijs ik je graag naar de pagina’s over deze onderwerpen:

Massagetherapie ›
Massage haalt spanning uit je lijf, vermindert stress, laat alles inwendig beter stromen en voelt natuurlijk heerlijk. Het kan ook onderdeel uitmaken van een natuurgeneeskundig behandeltraject.

Integrale gezondheidstherapie ›
Omdat veel klachten een dieper liggende oorzaak hebben, is het fijn om ook voorbij een (fysieke) klacht te kijken. Dat betekent kijken naar de hele mens, lichaam, welzijn, levenspad, fase in het leven, de plek waar je woont en werkt, etc. Meer inzicht in het bredere verband is al een eerste stap richting herstellen van de balans.

Trainingen, cursussen en workshops ›
Ik verzorg verschillende programma’s, onder andere gericht op (aanstaande) ouders en zorgprofessionals. Klik op de link voor meer informatie!