Shantala babymassage

Open groepsles Shantala babymassage

Babymassage: wat is het, wat kun je ermee?

Na de geboorte is contact maken, elkaar leren kennen en dus hechting erg belangrijk.

Als de baby ongeveer 6 – 8 weken is, kun je starten met babymassage. Dit is vooral erg leuk om samen met jouw kindje te doen. Maar door hiermee bezig te zijn leren jullie elkaar ook beter kennen. Daarnaast leer je, door zo samen bezig te zijn, de lichaamstaal van je kindje beter begrijpen. De baby geniet van de liefdevolle aanraking, slaapt daardoor dieper en langer en heeft minder last van darmkrampjes.

Baby’s waarbij de ontwikkeling niet verloopt zoals gewenst of verwacht hebben ook veel baat bij babymassage. Prematuren groeien harder en kunnen vaak sneller uit de couveuse in vergelijking met vroeggeboren baby’s die niet gemasseerd worden.

Ook voor adoptiegezinnen is babymassage erg waardevol. Het helpt bij het aangaan van een liefdevolle band en veilige hechting.

De babymassagegroep

Twee keer in de maand kun je aansluiten op de woensdagochtend bij de babymassagegroep.

In een ontspannen sfeer wisselen we ervaringen uit, nemen we de babymassage door en deel ik waardevolle informatie met je over allerlei zaken die ook op jouw baby van toepassing kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan fijne manieren om de baby te tillen en dragen. Of handige tips voor het aan- en uitkleden, over slapen, over zitten en rollen, over wel of niet gaan kruipen. En nog veel meer.

Je kunt 4 ochtenden aansluiten op een moment dat het jou past. Natuurlijk meld je je dan vooraf wel even aan. Na die 4 ochtenden kun je in overleg nog vaker komen als je daar behoefte aan hebt.

En bedenk dat deze massage lange tijd fijne contactmomenten met jouw kindje kan opleveren. Want ook als jouw kindje wat groter wordt, kun je de massage blijven toepassen. Dan in een iets andere vorm, waar ik je wederom graag vertrouwd mee maak.

Meer weten? Neem contact op ›